asbest söküm

,

atık yönetimi

,

endüstriyel parçalayıcılar

,

hidrolik presler

,

hidrolik valfler

,

atık lojistiği

,

atık bertarafı

,

endüstriyel arıtmalar

,

paket arıtmalar

,
ibc ve varil satışı
,
ibc ve varil temizleme
, atıktan elektrik enerjisi, biokütleden elektrik üretimi

Haberler & Duyurular

Atıktan Enerji Üretimi


Katı Atık Düzenli Depolama Sahalarında Depo Gazından (LFG) Enerji Üretimi

Katı atık düzenli depolama sahalarında depolanan atıkların, zamanla içeriğindeki oksijeni tüketerek, bu ortamda üreyen anaerobik bakteriler yardımı ile oksijensiz (anaerobik)çürümesi sonucu oluşan gaza depo gazı (LFG) denir.
Gazın oluşumu katı atık içerisindeki organik atık miktarı ile orantılı olarak değişebilir.
Depo gazının yanıcı ve patlayıcı özelliğinin yanında içeriğinde bulunan metan, karbondioksit gazına nispetle 23 kat daha fazla güçlü sera gazı etkisine sahiptir.
Depo gazının bu zararlı etkilerinin ortadan kaldırılması için uygun tekniklerle toplanıp bertaraf edilmesi gerekir.
Bu çerçevede İstanbul’un Avrupa yakasındaki (Odayeri – EYÜP) ve Asya yakasındaki (Kömürcüoda – ŞİLE) düzenli depolama sahalarında oluşan depo gazının bertaraf edilmesi ve aynı zamanda değerlendirilmesi maksadı ile ‘Depo Gazından Enerji’ projeleri başlatılmıştır.
Odayeri düzenli depolama sahasında yaklaşık 32 000 000 ton katı atık depolanmıştır. Bu depolama sahası için ilk etapta yaklaşık 25 MW Kurulu kapasite öngörülmüştür. Kömürcüoda düzenli depolama sahasında yaklaşık 15 000 000 ton katı atık bertaraf edilmiş, bu depolama sahası için ise ilk etapta yaklaşık 10 MW kurulu kapasite öngörülmüştür. Kurulu kapasiteler çerçevesinde her iki depolama sahasındaki tesislerin altyapı ve inşaat çalışmaları tamamlanarak elektrik enerjisi üretimine başlanmıştır. Katı atık depo gazı, depolanan atığın içindeki oksijenin tamamı, aerobik organizmalarca yok edildikten sonra, biyolojik kütlenin anaerobik ayrışmaya maruz kalmasıyla oluşan bir üründür. Anaerobik bakteriler, metabolik bir ürün olan ve hacminin yarısından çoğunu metan gazının ve geri kalanını karbondioksitin oluşturduğu bir gaz karışımı üretirler. Bu bakteriler selülozlu maddeler gibi atığın içindeki (yiyecek atığı vs.) diğer organik maddeleri de çürütebilirler. Katı atık depolama sahalarında depo gazı yönetiminin amacı; öncelikli olarak depo alanında oluşan gazın çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin önüne geçmektir. Böylece patlayıcı ve parlayıcı özelliği olan depo gazının kontrol altına alınması sağlanır. Bu amaçla toplanan depo gazı, enerji geri kazanımında ve arıtılarak doğal gaz geri kazanımında kullanılabilir. Bu şekilde sera gazı emisyonlarının azaltımı sağlanır. Depo gazı elde etme sistemi, depo alanı üst örtüsünün altında yer alan bir entegre gaz toplama sisteminden oluşur.

Yuva Mh. Mermerciler San.Sitesi Serpmeler Mevkii No:242 Yenimahalle | ANKARA | TÜRKİYE
Telefon
+90 (312) 396 00 81
Faks
+90 (312) 396 00 82
Email
info@selamiengin.com
atık lojistiği, atık bertarafı, endüstriyel arıtmalar, paket arıtmalar, ibc ve varil satışı, asbest söküm, atık yönetimi, ibc ve varil temizleme, atıktan elektrik enerjisi, biokütleden elektrik üretimi, endüstriyel parçalayıcılar, hidrolik presler, hidrolik valfler
Tüm Hakları Saklıdır : 2015 | Gizlilik Sözleşmesi - Erişilebilirlik
Tasarım & Uygulama : Medyanet Bilişim
kepenk tamiri ray dolap ankara mutfak dolabı ankara banyo dolabı ankara vestiyer ankara duvar ünitesi ankara gardrop ankara tv ünitesi ankara vestiyer duvar ünitesi tv ünitesi gardrop mobilya mobilya ankara bamya çorbası etli ekmek mevlana pide bıçak arası konya tandır kuzu tandır fotokopi makinası fotokopi web tasarımı ankara turizm web sitesi kars turları ankara çıkışlı turlar doğum fotoğrafçısı Solar Panel aluminium Solar Pv Aluminium Solar Aluminium Solar Aluminium Frame Solar Frame Dizel Partikül Filtresi Temizliği